Tehnici de optimizare SEO

08.02.2018
de catre Echipa Optimizare-SEO.net

Pentru obtinerea rezultatelor favorabile, este necesar sa va dedicati integral acestui proces, pentru ca SEO nu este un eveniment singular. Algoritmii motoarelor de cautare se schimba periodic, iar din acest motiv tacticile care au beneficiat anul trecut de rezultate pozitive ar putea sa nu functioneze in perioada urmatoare. In aceasta maniera, procedeul de optimizare necesita o perspectiva si un angajament pe termen lung .

Rabdarea este un factor decisiv, pentru ca SEO nu se defineste prin prefigurarea unor efecte imediate. Deseori este necesar un interval temporal indelungat pentru evidentierea rezultatelor. Aceasta situatie este amplificata de prezenta relativ recenta a afacerii in acest mediu de activitate. Este bine sa va puneti o multime de intrebari atunci cand angajati o companie de SEO. E treaba dumneavoastra sa stiti ce fel de tactici foloseste societatea respectiva. Adresati-va nelamuririle acestora pentru a evalua concret riscurile implicate. Apoi este bine sa faceti dumneavoastra anumite cercetari proprii, despre companie , despre tacticile discutate , și așa mai departe. Exista totusi cateva sfaturi utile pentru derularea unui plan de actiune cu efecte pozitive.

Construieste un site web mare.

Cu siguranta doriti ca acesta sa apara pe prima pagina a rezultatelor, iar pentru analiza calitativa obiectiva este recomandat sa va intrebati: " Este site-ul meu intr-adevar unul dintre cele mai bune 10 din lume, cu privire la acest subiect ?Raspunsul la aceasta intrebare va configura desfasurarea si implementarea metodelor potrivite de expansiune si promovare online.

Realizati o cercetare de cuvinte cheie la inceputul proiectului.

Daca detineti un buget restrans , utilizațti versiunile gratuite Keywords Discovery sau Wordtracker, ambele avand, de asemenea, versiuni platite mult mai puternice. Ignorati numerele pe care acestea le arata; ceea ce este important este volumul relativ de cautari de la un cuvant cheie la altul . Un alt instrument gratuit si bun este Google AdWords, care nu arata cifrele exacte .

Folositi un titlu unic, relevant, si o meta descriere pe fiecare pagina .

Titlul paginii este cel mai important factor SEO. Este dificil sa obtineti rezultate organice multumitoare fara ca termenul cheie sa faca parte din titlul paginii . Utilizati comunicatele de presa cu intelepciune. Dezvoltarea unei relatii cu mass-media care acoperă regiunea dumneavoastră de activitate poate fi o mare sursa de expunere, inclusiv in obtinerea unor link-uri calitative, iar in acest mod distribuirea de comunicate online poate fi o tactică eficienta de link building . Emite un comunicat doar in momentul in care informatia se raporteaza la un aspect calitativ, reprezentativ pentru domeniul de activitate.

Diversificarea surselor de trafic. Google ar putea aduce 70% din traficul de azi, dar ce se intampla daca urmatoarea actualizare algoritmica afecteaza decisiv functionalitatea firmei?

Ce se intampla daca vizibilitatea Google dispare maine?

Buletinele informative si alte tipuri de continut pe bază de abonament va pot asigura o autoritate independenta de oscilatia motoarelor de cautare. Utilitatea blogurilor si prezenta pe paginile de social media ajuta la configurarea unei audiente constante, care poate asigura supravietuirea pe un fond ghidat de capriciile motoarelor de cautare.