Crearea continutului SEO pentru site-urile voastre

17.05.2018
de catre Echipa Optimizare-SEO.net

Optimizarea SEO face parte din marea familie a modalitatilor eficiente de promovare online, statisticile indicand faptul ca acest proces poate fi catalogat drept cel mai rentabil pe termen lung. Este insa foarte important sa stii cum sa-ti faci o campanie SEO si, mai ales, sa o aplici cu succes. Continutul este cea mai importanta arma in procesul de optimizare SEO, tocmai din acest motiv va oferim cateva metode prin care puteti aduce continut de calitate site-urilor voastre.

1. Paginile de produs - Probabil cele mai importante elemente interne ale unui magazin online, paginile de produs au nevoie de continut de calitate, atat pentru o optimizare pe pagina eficienta cat si pentru utilizatori.

2. Articolele pe blog - Nu aveti inca un blog atasat site-ului vostru? Ar fi momentul sa va creati unul si sa publicati articole in concordanta cu activitatea pe care o intreprindeti. Nu conteaza tipul site-ului, poate fi unul de prezentare sau chiar un magazin online, generarea unor articole de blog de calitate nu doar ca va oferi continut util vizitatorilor vostri, ele au un impact bun din punct de vedere SEO si vor genera trafic pe long tail-uri. La fel de bine puteti face internal linking, inserarea unor link-uri in continut catre paginile interne fiind de bun augur in procesul de optimizare SEO.

3. Articole - Ganditi-va la tematicile de interes major, aceste articole pot fi atat informative cat si interviuri, stiri sau prezentari. Exemple de articole pe care le puteti redacta gasiti in mass-media cat si pe site-urile informative, continutul fiind excelent atat pentru generarea unor pagini interne noi cat si pentru publicarea pe alte platforme conexe.

4. Listele/topurile - O categorie aparte a articolelor care sunt formulate in asa fel incat utilizatorii sa gaseasca informatia aranjata intr-o anumita forma. O lista poate fi considerata si acest articol, la fel cum un articol de forma "top 10 rochii de mireasa" poate fi publicat de un site/magazin care comercializeaza produse de acest gen.

5. Ghidurile/Cum sa - In functie de nisa abordata, fiecare dintre voi poate realiza un ghid mai mult sau mai putin amplu in care sa prezentati vizitatorilor informatii utile dintr-un anumit domeniu. Aceste articole sunt destul de populare si relativ facil de scris, un site nisat avand o experienta indeajuns de mare incat sa ofere informatie de calitate dintr-un domeniu de activitate. O practica destul de des intalnita in ceea ce priveste ghidurile este aceea de a oferi doar o parte din continut in mod gratuit, restul putand fi disponibil utilizatorilor doar dupa ce acestia se inregistreaza sau completeaza un anumit formular.

6. Video-urile - Va gandeati ca un video nu poate fi de folos intr-o campanie de optimizare SEO? Ei bine, statisticile arata ca un video realizat intr-un mod profesional, nu doar ca poate fi distribuit pe canalele de interes in vederea atragerii unui numar ridicat de vizitatori catre site-ul vostru, el poate fi la fel de bine gazduit pe propria platforma. Avantajul materialelor video in fata continutului scris este vizibil, in afara faptului ca utilizatorul este mult mai receptiv la imagini, aveti posibilitatea sa-l plasati pe platforme gen Youtube, materialul cu pricina avand sanse foarte mari sa obtina pozitii fruntase in motoarele de cautare. Ce poate contine un video? Fiind un site de prezentare, puteti miza pe un material care sa prezinte activitatea firmei, magazinele online putand folosi video-urile in vederea prezentarii unor anumite produse comercializate.

7. Infograficurile - Spre deosebire de continutul clasic, infograficurile nu sunt nimic altceva decat imagini de amploare care inglobeaza anumite secvente foto/text. Pentru utilizator, aceste articole sunt mult mai usor de parcurs iar in cazul in care li se aplica si o stilizare foto pe masura, ele vor fi citite cu usurinta si distribuite in retelele sociale. Aveti mare grija cum reusiti sa optimizati restul continutului pe pagina, infograficurile au dezavantajul ca sunt in format foto si nu ofera o optimizare SEO onpage de calitate.

8. Slideshows - Tot mai populare in optimizarea SEO sunt slideshow-urile, o modalitate facila de a oferi vizitatorilor text si fotografii aranjate sub forma unui catalog. In functie de informatia pe care doriti sa o transmiteti, formulati cu atentie continutul si imbinati-l cu imagini de calitate, care prezinta intocmai tipul de activitate al site-ului vostru. La fel ca in cazul infograficurilor sau video-urilor, slideshow-urile nu ofera paginii prea multe date pe care motoarele de cautare sa le preia, astfel ca o sa fie nevoie sa alegeti cu atentie titlul si sa completati pagina cu continut alternativ.

9. Dictionar de termeni - Popular insa doar pe anumite nise, un dictionar de termeni este util atat pentru vizitatori cat si pentru site, scopul sau fiind de a atrage trafic suplimentar din motoarele de cautare. Nise precum sanatate, casa & gradina, gatit sau avocatura sunt populate cu termeni pe care multi nu-i inteleg, astfel ca site-ul vostru poate profita realizand un dictionar explicativ.

10. Director web - Poate fi atat un director de link-uri/firme cat si un director de articole, esential ar fi sa mizati doar pe nisa voastra de activitate. In functie de natura site-ului detinut, puteti crea un director conex in care sa puteti publica servicii si produse oferite publicului tinta, dar si sa permiteti altor site-uri partenere sa-si expuna oferta.